Kojenecká HA mléka a glutamát

0
Obrázek uživatele Ladybeetle
před 5 lety Ladybeetle

V knize Doba jedová autoři uvádějí, že hydrolýzou bílkoviny vznikne glutamát, který je tělu škodlivý. Kojenecká hypoalergení mléka mají jako základní složku hydrolyzovanou, částečně hydrolyzovanou či enzymaticky hydrolyzovanou mléčnou či syrovátkovou bílkovinu. Znamená to tedy, že dětem ve velkém podáváme škodlivý glutamát??? Že by skutečně tohle bylo dovoleno minimálně po celé Evropě a USA? V problematice glutamátu se - přiznávám - dost ztrácím. Ale s těmi kojeneckými mléky je to pro mě oříšek, který potřebuji rozlousknout. A proto bych se vás ráda zeptala - vyznáte se někdo v této problematice a máte k tomu argumenty? Nevíte o dalším důvěryhodném zdroji, který se touto problematikou zabývá?

0
Obrázek uživatele Jana
před 5 lety Jana

To by mě taky zajímalo?

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 5 lety MartinSX

Podle me to tam napsali az moc jednoduse takze naprd.
Hydrolyzou ziskame kyselinu glutamovou a az z ni pomoci hydroxidu sodneho (neutralizaci)jeji sodnou sul - glutaman sodný.

0
Obrázek uživatele MartinSX
před 5 lety MartinSX

K odpovedi... Ne nedavas jim glutaman s. (E621 sodnou sul kyseliny glutamove)

Ona je tato latka spatna, protoze s ji nase telo pouziva a predoplnovani skodi. Takze jejich doplnovanim delame neco jako kdyz v tele mame cholesterol, ktery ma svoji funkci a vy ho zacnete cpat z jidla. Pak je spatny. 621 vas taky nezabije, ale jist ho denne u cinanu a ve vsem, je to same jako s cholesterolem. Proste vseho moc skodi.
Tzn. ano je spravne vyhybat se mu.

0
Obrázek uživatele Ladybeetle
před 5 lety Ladybeetle

Tak teď už jsem v klidu. Díky za odpověď.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 + 11


Přidat příspěvek