kakaový prášek

0
Obrázek uživatele Markéta
před 7 lety Markéta

Zjistila jsem, že začíná být problém u nás sehnat čistý kakaový prášek. Přidávají do toho uhličitan sodný. Nechutné.

0
před 7 lety pinkidinky

zkuste nahradit karob práškem, dá se sehnat v kamenných obchodech se zdravou výživou, nevím sice cenu, ale ono kakao taky není nějak nejlevnější.

0
před 7 lety Markéta

Karob jsem kdysi zkusila, ale na mou kakaovou téměřzávislost to není ono. Jen jsem si chtěla postěžovat, že lidi už pokazí kde co...

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 7 lety mrkvicka

karob do bábovky není to pravé ořechové, naposledy jsem kupovala kakao asi za 45,- pytlíček. Ale to byla vůně a chuť!

0
Obrázek uživatele Markéta
před 7 lety Markéta

Oprava. Uhličitan draselný neboli potaš.

0
před 6 lety ms

Uhličitan draselný není nijak na závadu...reguluje kyselost. Při trávení v těle nezpůsobuje žádné problémy. Je ale pravdou, že je to docela zásaditá látka, takže pokud by ho v kakau bylo extrémně mnoho, tak by mohlo způsobit poletání, ale to by tam musel někdo záměrně místo kakaa nasypat přímo pouze samotný uhličitan draselný...v normálním balení je ho zanedbatelné množství, které nemá žádný vliv...:-)

0
Obrázek uživatele Markéta
před 6 lety Markéta

Jak, není na závadu? Vždyť to chutná jako hlína. Když tam přidají sušený kravinec, tak to taky nebude na závadu. Copak kakový prášek je tak kyselý, že potřebuje neutralizovat?

0
Obrázek uživatele Argolim
před 6 lety Argolim

Karob prý chutná jako kakao-do bábovky jsem ho nedával...
Markéto? já osobně si myslím, že když si dáte jednou za uherák nějaé to kakao, tak se vám houby stane.

0
Obrázek uživatele Markéta
před 6 lety Markéta

Jasně, že se mi po tom nic nestane (potaš je možná i dobrý zdroj draslíku). Argolim, moje spotřeba kakaa je docela velká, když narazím na dobré kakao, kupuji po kilech. Jenže už jsem dlouho na takové nenarazila. Karob znám. Kakao vzdáleně připomíná.

0
Obrázek uživatele 6sense
před 6 lety 6sense

Z databáze tady lze vidět, že to obsahuje jen orion kakao. Protože jsem chtěl dneska nějaké (klasické kakao) koupit tak jsem z pamatování této diskuze koukal na ostatní kakaa co tam měli a opravdu viděno jen v tom od orionu, snad ostatní zůstanou nezničené.

0
před 5 lety Hana

zkuste kakao Valrhona, je to 100% kakaový prášek

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Chtěla jsem se zeptat a poprosit o tip - kde, jaký a za jakou cenu lze nejvýhodněji sehnat karobový prášek/svatojánský chléb? Máte s ním zkušenosti? Chtěla bych ho začít používat místo kakaa, jako zdravější náhradu.

0
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Neshledala jsem rozdíl mezi karobem různých značek. Kupuji ve zdravé výživě od Sunfoodu asi 22,- Kč za 200 gramů myslím... Mají samozřejmě i dražší bio, ale není nijak lepší... Abych byla upřímná, kakao to nenahradí, ta chuť je prostě jiná... Nesmí se to srovnávat, je to prostě karob... Ale já ho používám celkem často :)

0
před 4 roky Bledá Tvář

Neexistuje žádný kakao se 100% kakaa. V každém kakau jsou příměsy a cukr.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Jaký je prosím rozdíl mezi světlým a tmavým svatojánským chlebem - karobem?

0
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Lucka: světlý by měl být z nepražených lusků a tmavý z pražených ;)

0
Obrázek uživatele Marie
před 4 roky Marie

Kakao mám doma toto http://www.chemievjidle.cz/kakao/neprazene-kakao-bio , je z nepražených bobů.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 4 roky Lucka

Péťo, děkuju, takže o něco lepší by asi bylo světlé, že? A zrovna bych jinak vzala to tmavé, to mě nanapadlo, že to může být v pražení :)

0
Obrázek uživatele Peta
před 4 roky Peta

Z hodnotového hlediska bude asi lepší světlé, ale chuťově neporadím.. Přiznám se, že jsem ještě ten světlý neměla... ale píšu si to na seznam pro příští návštěvu zdravé výživy :)

0
před 4 roky Bára

Já kupuji jak píše Marie kakao z nepražených kakaových bobů. Hodně jsem si oblíbíla od Fa ISWARI
http://www.biosfera.cz/bio-kakao-prasek-125g-i1624

0
před 4 roky Jitka

Taky kupuji kakao z nepražených bobů. Ale na pečení je trochu moc drahé. Používám hlavně na posypání sladkých kaší.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 + 11


Přidat příspěvek