Jakou šunku kupovat?

0
Obrázek uživatele BajuskaBajgarova@
před 5 lety BajuskaBajgarova@

V obchodech hledám šunku aspoň s 80% masa, dbám na to aby neobsahovala modifikované škroby ale i když koupím nejdražší šunku z obchodu, stejně je v ní něco špatně. Našli jste někdo nějakou ucházející?

0
před 5 lety Jitka

Bohužel v každé šunce jsou dusitany.Ono by to potom totiž nebylo tak růžové.V Tescu a nově i v Bille mají produkty Bilbo e-free. Jsou bez chemie, ale cena je dost vysoká. Další variantou je vyrobit si šunku doma.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Doporučuju najít si diskuze tady o šunkách už z dřívějška, tam se v podstatě dozvíte úplně všechno i jaké jsou např. bez dusitanu a dají se i běžně v obchodech koupit.
Já sama mám šunky ráda a když už si je kupuji, tak drůbeží nebo vepřové taky s co největším podílem masa.
Jinak bez éček jsou šunky E-free a jsou běžně i v mraketech...

0
před 5 lety Dita

Lepší si občas koupit bez dusitanu, než častěji s dusitanem, nevím proč jsou ceny vyšší, když jim ubudou náklady za nákup těchto hnusů, asi prostě jenom chtějí těžit na výrobku, který takto má normálně běžně vypadat, a tváří se jako novinka na trhu. Nedávno jsme dostali párek pro psy, složení :kuřecí maso 85%, škrob, barvu to má úplně jinou a hlavně cítíte a vidíte skutečně maso. Aby se lidi neopupínkovali, že to nemají růžové, mě by třeba barva toho psího nevadila.
Jinak známej koupil minulej rok k Vánocům své manželce přístroj na výrobu šunky, od té doby by si už žádnou v obchodě nekoupil.

0
před 5 lety Jitka

Není ani třeba přístroj.Já ji vařím normálně ve vodě. I když ta fólie asi taky nebude to pravé. Do šunkovaru se taky dává. Neví někdo, jak uvařit šunku bez fólie?

0
Obrázek uživatele Jana H.
před 5 lety Jana H.

dávám šunku do hrnku a vařím v parním hrnci...

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dita: já třeba šunkovar koupila a mám ho (bohužel stále zabalený) doma. Těšila jsem se na výrobu, pak mi ale došlo, za prvé by to byla dávka jen pro 1 osobu a vzhledem k tomu množství 0,5kg masa...i kdybych jí ale zamrazila, tak potom jsem vlastně zjistila, bych musela (kuřecí) maso stejně koupit v běžném obchodě (u nás bohužel ani bio nikde neprodávají) a proto jsem se zatím stále do výroby nepustila=(

0
před 5 lety Renda

Ahoj, lepší by bylo kdyby lidé vůbec žádnou šunku nekupovali. Co v těchto kšuntech může být zdravého? Copak vám po požití tohoto výrobku je dobře na chuti? Musela by to být opravdu kvalitní šunka od farmáře.

0
před 5 lety Dita

Lucka osobní zkušenost s tímto přístrojem nemáme, jen jsem psala jak byl z toho známej unešený a strašně si tu vyrobenou šunku chválil a několikrát nám přístroj doporučoval. Nevím ani jak ten přístroj vypadá, jak se šunka dělá, kolik masa a tak, takže zase vím více od tebe.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Dita: to určitě, taky jsem z něho měla obrovskou radost,když jsem ho donesla dom, ale až potom mi začalo docházet, že to bude mít pár háčků:)
Věřím, že to musí být výtečné - domácí je domácí (ať už je to chleba, ovoce, marmelády...aj šunka), ale je to právě na takhle uvedené množství - tím že se to do takového válce musí napěchovat a uzavřít (našroubovat) nejde v podstatě "ošidit" množství třeba na polovic.
Přesto bych si to někdy chtěla alespoň zkusit, i když teda bohužel by to byly běžně koupený kuř. prsa, ale aspoň bez dusitanů a podobných ******:-)

0
Obrázek uživatele mrkvicka
před 5 lety mrkvicka

Od kosti. Žádnou dětskou, dietní, nebo levnou...

1
před 4 roky Karel

Vždy jsem si sháněl šunku bez škodlivých éček (přírodní zdravá éčka mi nevadí). Dříve jsem kupoval od Vodňanské drůbeže kvalitní šunku - přestaly ji vyrábět. Za čas jsem objevil také kvalitní šunku z prsních svalů, bez éček (jen obarvenou třešňovou šťávou - aby byla zbytečně růžová :-) ), z Drůbežářského závodu v klatovech a minulý měsíc už jsem ji nesehnal -také ji přestali vyrábět. Vloni zmizely i plátkované vepřové šunky E-free. Nerozumím tomu. Asi zasáhla nekomprosmisní ruka trhu.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 4 roky Slunew

lidem to nechutná :( ony totiž ty "dopované" chemií pořád ještě pro většinu lidí mají lepší chuť :(občas dělám senzorické hodnocení některých výrobků a musím říct, že výsledek odborníků (ti ví jak to má chutnat) je vždy naprosto odlišný od běžných laiků... 

0
Obrázek uživatele koralky-ivet
před 4 roky koralky-ivet

ze šunkovaru;) a když není zrovna vytvořená, tak od kosti;) 

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 11 - 8


Přidat příspěvek