Invertovaný cukr

0
Obrázek uživatele Uriel
před 7 lety Uriel

Dobrý den, narazil jsem na mineralku jménem KORUNNÍ.
Četl jsem její složení a psali tam, že minerálka obsahuje invertovaný curk.
Nevíte prosím, zda můžou tuto minerálku i diabetici?
Nemáte s tím prosím někdo nijaké zkušenosti?
Děkuji za jakoukoli odpověď.

0
Obrázek uživatele Marass
před 7 lety Marass

http://cs.wikipedia.org/wiki/Invertn%C3%AD_cukr

0
před 5 lety Eva

Invertovaný neboli invertní cukr je prostě sladidlo... Ale upřímně, sladidla jsou jedy... Lidi po nich tloustnou a kdo ví co ještě, Aspartam je zakázaný v letectví, pže zhoršuje zrak...
Na sladidla se vybodněte a prostě slaďte přirozeně medem, ale jen v minimálním množství...

0
před 5 lety Katerina G

Je to smes glukozy a fruktozy, jak vyplyva z te wilkipedie, takze vlastne cukr, ktery se v prirode vyskytuje. Med i stevie jsou taky proste sladidla a jedy nejsou...rozhodne invertovany cukr podle me neni tak hrozny jako aspartam ci acesulfan, to jsou latky umele, v prirode se nevyskytujici..

0
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

Cukr jako cukr- pro diabetiky nevhodný.

0
před 4 roky Adam

Pokud byste chtěli trochu odbornější názor: Jde o to, že normální cukr se skládá ze dvou složek. Na tyto dvě složky se pak v těle rozkládá a ty se dále spotřebovávají. Pokud ho ale rozložíme ještě před snězením, dostaneme směs dvou přírodních cukrů, která sladí víc než nerozložený cukr. Sníme tedy méně cukru při stejné sladkosti jídla. Diabetici ho ale nemůžou stejně jako normální cukr.

0
před 4 roky Bledá Tvář

Pro diabetika je invertní cukr horší než normální! Třebe fruktoza má horší glykemický index než sacharoza. S glukozou to nebude jiné.

0
Obrázek uživatele Stana
před 4 roky Stana

No nevím kde berete ty plky, že invertní cukr je sladidlo, vyrábí se z cukru, jedná se o cukr a to je oproti chemickému sladidlu rozdíl.

0
před 4 roky Jirka

Sacharoza, čili řepný cukr je disacharid (dvojitý cukr). Je možné jej rozložit (např. kyselinou chlorovodíkovou) na dva momosacharidy (jednoduché cukry)fruktozu a glukozu. Není tedy umělým sladidlem.

0
před 3 roky jack

Glukoza sama o sobe je rizikova z hlediska vzniku cukrovky a nadvahy. Fruktoza zatezuje organizmus kteremu se spatne zpracovava bez enzymu z ovoce. Invertni cukr rozhodne neni zdravy a popravde je horsi nez klasicky cukr. Duvod je predevsim glukozova slozka ktera zpusoby prudky vykyv inzulinu coz pri pravidelnem uzivani zvysuje riziko cukrovky, dale zvysuje pocit hladu coz zase vede k prejidani. Pokud chcete doplnit energii pouzijte neco jineho (maltodextrin, etc). Pokud chcete neco sladkeho pouzijte med nebo cukr.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 1 + 12


Přidat příspěvek