Guma guar

0
před 7 lety Veronika

Koupila jsem si dobrou mámu s příchutí čokolády. Na složení se objevila také guma guar. Co to je? Je školdlivá?

0
před 7 lety Zdeněk

Guma guar je vláknina a využívá se jako zahušťovadlo a stabilizátor. Získává se ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus. Použití této látky je při výrobě mražených a mléčných krémů, u pekárenských výrobků, k zahušťování instantních polévek, omáček a jiných. V přiměřeném množství nemé látka nežádoucí účinky. Dokonce snižuje hladinu cholesterolu. U citlivých osob může vyvolat kopřivku. V ČR je používání látky povoleno v nezbytném množství ke všem potravinám. Dále je používání látky povoleno pro dětskou mléčnou výživu od pátého měsíce věku. V USA je používání látky povoleno.

0
před 7 lety Martina

guarová guma je polysacharid rostlinneho puvodu. Ziskava se semene lusteniny Cyamopsis tetragonoloba. Pouziva se jako zahustovadlo a stabilizator. Cesky - aby jogurt nebyl moc vodnaty a mel strukturu jako normalni drahy jogurt. Guarova guma je zhruba stejne skodliva jako skrob nebo cukr. Hezky den

0
před 7 lety Studentka

To znamená Veroniko, že jste si koupila jogurt vyrobený z mléka, ze kterého mlékárna vytěžila co se dá a aby byla dosažena požadovaná konzistence, přidal se do jogurtu tento rostlinný polysacharid, jako náhrada za vytěžené složky mléka.

0
před 7 lety Mirka

kdybych si doma uvařila puding, nebudete to skoro to samé? mléko ,škrob ,cukr - stejné ingredience jako v jogurtu

0
před 7 lety Studentka

Mirka: nebude, v pudingu nemáte jogurtové kultury, navíc mléko na puding dosahuje teplot varu, kdežto mléko s kulturami se zahřívá na teplotu, která je pro ně ideální aby mohly přeměňovat laktozu na kyselinu mléčnou a další produkty. Zjednodušeně řečeno

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 10


Přidat příspěvek