E476 - Polyglycerolpolyricinoleát

0
před 8 lety

Našla jsem v seznamu éček, že E476 ( Polyglycerolpolyricinoleát) může mít živočišný původ. Zkoušela jsem najít na internetu konkrétně z čeho vzniká, ale nepodařilo se... Nevíte někdo o tomto éčku něco víc?

0
před 8 lety Webmaster

Na stránkách Vegan Society je látka E476 zařazena do seznamu látek, které mohou mít živočišný původ, ovšem většinou se E476 vyrábí ze sojového nebo ricinového oleje. Odkaz na web: http://www.vegansociety.com/html/food/criteria.php

0
před 8 lety

Pokud by tato látka měla mít živočišný původ, jaký konkrétně by to byl? Něco jako želatina nebo spíš mléčný tuk? Anglicky moc neumím a v čj se o tomto éčku nedá nic sehnat :-)

0
před 6 lety Marie

Nosím stále s sebou výstřižek z časopisu, kde je uveden přehled éček podle škodlivosti č. 1 - 5. U tohoto E476 je uvedeno č. 4 - přísada působící nepříznivě.

0
před 6 lety Ladislav

četl jsem knihu Éčka v potravinách,v ní je seznam nebezpečných a velmi nebezpečných ecek a toto ecko je velmi nebezpečné

0
před 5 lety LidstvoNaústupu


včera jsem měl KOfilu čokošku , kterou jsem jako malej rád mlsal , je to v ní taky :(

0
před 5 lety kika

joo ,to su svinstva tie ečka

0
před 3 roky Issis

když sním čokoládu se E476 bolí mě další den hlava.Taky z uzenin je tam spousta Eček. Rychlosoli poškozují klouby. Milovníci uzenin mívají po 50tce často špatný kloub.

0
před 2 roky Richard

Tato látka je nebezpečná proto, že se vyrábí z ricinového oleje a může obsahovat stopy ricinu, neprudšího jedu na světě, jehož jedna molekula může zdevastovat několik buňek. Způsobuje shlukování buněk, které jsou takto označeny pro imunitní systém jako připravené ke zničení. Přečtěte si co je to vlastně jed a co znamená škodlivé. http://www.dobrotaprozdravi.cz/detoxikace-organismu-ktere-jedy-nejvice-skodi-zdravi/ Jako jed mohou působit i neškodné látky pozřené ve velkém množství.

0
Obrázek uživatele martinsvarc
před 2 roky martinsvarc

Proč má tato velmi nebezpečná a v Německu zakázána látka v této aplikaci skóre škodlivosti 1? Neměla by mít alespoň 4?

0
Obrázek uživatele ZdraváPotravina.cz
před 2 roky ZdraváPotravina.cz

Dobrý den, na webu je E476 uvedeno pod skórem škodlivosti 3. Aplikace se neshoduje, jelikož není aktualizovaná a dočasně v některých funkcích omezená. Tento nedostatek si uvědomujeme a konáme kroky k jeho nápravě. Prozatím doporučujeme orientaci na naše webové stránky, kde jsou informace aktuální. Děkujeme za pochopení.

0
před 2 roky Zdenek

Drive bylo vse jednoduche.Tuk se ziskal jako zakladni surovina a tak se i zpracoval.Luj,sadlo,rybi tuk.Dnes v dobe modernich technologii se daji ziskat ciste suroviny prakticky i z mrsin.Nikdo neprozradi jak je ziskal a ani sam nevi.Povidla vyrobena z jablek(mame jich dost) dochucena jako svestkova.Levna vyroba skvely efekt,proto to tajemno.

1
před 2 roky SISKA

Dejte si bacha E 476 (Polyglycerolpolyricinoleát) je hlavně v Orion čokoládách např. ledové kaštany, tabulkové čokolády. Čtěte SLOŽENÍ A TY HNUSY s E 476 někdy pod názvem polyglycerolpolyricinoleát NEKUPUJTE!!! Dejte vědět co nejvíce lidem...

0
před 2 roky Patrik Grass

Dokonce už to máme i v čokoládě Milka bubly, kterou mám nejradši. Už jsem přestal jíst i oplatky kolonáda s tabulkou čokolády, jak píšou, vždycky mně bylo divné, že po nich mám takový divný žaludeční stavy, cca po hodině až dvou od snězení. Oni nás klidně kvůli pár korunám zisku i cíleně tráví, celou populaci!!!!

0
před 2 roky Dave

další 3 potraviny - Miňonky, Polomáčenky a Margotky mají to éčko je to v polevě

0
před 2 roky Ton

Tak to tady čtu a mám pro vás radu.Nemlsejte,nekupujte cukrovinky a pokud chcete jíst sladký (lecitin je přidáván do spousty jiných potravin nejen cukrovinek) tak si kupte - vlastně nevím co,asi nic,tak to nekupujte a je,protože co je z čokolády nebo čokoláda se ve velkovýrobě nedá udělat bez lecitinu pokud do toho nedáte kvanta tuku.Lecitin je možnost jak mít nízkotučnou NEJEDOVATOU potravinu 

0
Obrázek uživatele Slunew
0
před 10 měsíci mamamisa

Po čokoládě z bonboniery Orion pokaždé zvracím po několika hodinách od pozření. Zkouším to tak 1x za rok až dva, jak se ke mě bonboniéra od někud dostane. Teď mi stačily 2 ks bondonů, abych se mé tělo dokonale vyprázdnilo. A ještě týden mi bylo nanic. Jiné čokolády mi nevadí. Jestli je to z E-476 polyglycerolpolyricinololeátu, tak ho tam je asi ze všech čokolád nejvíce. Doporučuji bonboniéru ORION jako začátek detoxikační kůry. Zaručeně vás přejde chuť na mlsání a účinek je dlouhodobý...

0
před 10 měsíci Štefan

Zdravím diskutující.
Dnes jsem si přečetl, jaké má složení čokoláda, zvaná Studentská pečeť. Příbuzní a známí mne s ní obdarovávají, protože o mne vědí, že rád mlsám. Skončila v kamnech. Alespoň tak, se u nás projevila její energetická hodnota - a to naposledy.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 8 - 5


Přidat příspěvek