E270 - Kyselina mléčná

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

V popisu je mj. napsáno: 
Připravuje se synteticky nebo mikrobiální cestou – fermentací syrovátky, brambor, melasy či škrobů. Je zde zároveň napsaný živočišný původ. Pokud je vyráběna fermentací brambor, melasy či škrobů, nemá živočišný původ. Dá se tohle někde zjistit? Jaká je pravděpodobnost výroby z brambor, melasy a škrobů a jaká ze syrovátky?

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Jelikož se kyselina mléčná může vyrobit kvašením různých cukrů - glukózy, sacharózy i laktózy - může se na její výrobu použít prakticky cokoliv. Čili surovina, která je v danou dobu nejvíc dostupná. Pravděpodobnost, že se vyrobí zrovna z laktózy, tedy mléčného cukru, je asi dost těžké určit. Jedině kontaktovat přímo výrobce a optat se, jak často používá k výrobě syrovátku..:)

0
Obrázek uživatele Martin Vozka
před 3 roky Martin Vozka

No tak nějak jsem si to myslel. Takže pro mne nic, co obsahuje přidanou kyselinu mléčnou. :-(

0
před 3 roky Thujon Thortaros

No, nevím, jak to myslíte ani jak to myslí provozovatelé těchto stránek, ale fakt, že je kyselina mléčná živočišného původu je proto, že ji vyrábí MIKROORGANISMY mléčného kysání. Na tom, jaký se použije substrát (cukr), nezáleží.

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Je živočišného pokud ji mikroorganizmy vyrábějí ze syrovátky, pokud z brambor nebo jiného zdroje sacharidů, tak není. To se ale na výrobku nedozvíte. Pak se beztak čistí na vysokou čistotu, takže složením je to stejné ze všech zdrojů, ale tady šlo spíše o etickou stránku. A je to napsáno v prvním postu tohoto topicu.

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 3


Přidat příspěvek