E211 - Benzoan sodný

0
před 8 lety Lada

Nechci se zastávat nějakého éčka, ale třeba toto a jiné další zabraňují růstu plísní v potravinách. A teď nastávají otázky BÍT či NEBÍT tato éčka. Co je pro náš organizmus lepší? Potravina ošetřená proti plísni nebo kozmumace neznámeho množství plísní ? A jak z toho ven ?

0
před 8 lety Strychnin

Benzoan či kyselina benzoová se již desítky let úspěšně přidávají do hořčice. Tzv. BIO hořčice po otevření rychle zplesniví - čili BIO znamená, co nejvíce bio-organizmů... Mimochodem potravinové plísně jsou spolehlivým zdrojem aflatoxinů, prokázaných karcinogenů, takže určitě konzervovat! Samozřejmou výjimkou jsou samokonzervační potraviny, které díky svým chemickým nebo fyzikálním vlastnostem neumožnují množení bakterií, plísní apod. (typicky třeba med)

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 6 - 4


Přidat příspěvek