Benzoan sodný

0
Obrázek uživatele happy.lenulka@
před 5 lety happy.lenulka@

Ahoj, zajímalo by mě, proč je benzoát tak škodlivý, když se vyskytuje i ve zdravých věcech jako jsou brusinky, jablka apod. Když je vlastně volně se vyskytující i v přírodě? Díky za objasnění

0
před 5 lety Dita

Do sušených meruněk zase cpou oxid siřičitý, a taky jsem dřív myslela jak nejím zdravě. Jo někdy je to překvapivé probuzení.

0
Obrázek uživatele Danah
před 5 lety Danah

Látky volně se vyskytující v přírodě působí v jídle v komplexu s jinými látkami, přirozeně stravitelné. Jako glutaman sodný v mořské řase! Jen nepůsobí v lidském těle stejně jako bílý prášek glutaman sodný, vyrobený synteticky. Látky z chemické fabriky nejsou pro tělo totéž, zatěžují játra a trávicí trakt. Ač jsou chemickým vzorcem totožné. Kromě toho si výrobci moc nelámou hlavu s jejich dávkováním do potravin vzhledem k faktu, že to jídlo konzumujeme třeba denně a celé roky a desítky let. Naše tělo je chytré jak opice, aby nebylo za ty dlouhé tisíce let vývoje! Pozná cizorodou látku v jídle, není na ni zařízeno, a dříve či později zaprotestuje nebo nedej Bože onemocní.

0
před 3 roky eva

Benzoan sodny (sul) reaguje v zaludku s HCl (kyselina). Behem  reakce se "vymeni" ionty soli s ionty v kyseline a vznikne NaCl a kyselina benzoobenzoova. Kyselina benzoova je extremne kancerogenni...

0
před 3 roky Snipp

Jde hlavně o množství. V jablku je benzoátu minimální množství, problém je když jíte denně potraviny s vyšší množstvím benzoátu. Jinak jablko a obecně ovoce a zelenina obsahují spousty látek, které by se daly označit za škodlivé, jedovaté, kancerogenní a podobně, ale jsou v nich obsaženy v minimálních množstvích a zároveň lidské tělo je uzpůsobené k příjmu malého množství škodlivin a k setkání s nimi. A ještě, to s rozpoznáváním molekul vyrobených a získaných z přírody není pravda.

0
před 2 roky Richard

Benzoát škodlivý není. Píšou to naprostí laici, kteří nedávali pozor v chemii. Zřejmě se ty hoaxy rodí tak, že si někdo někde něco přečte, snaží se být důležitý a chlubí se svými znalostmi a přikládá jim větší důležitost než jiným, o kterých nic neslyšel. Benzoát pochopitelně škodlivý není stejně jako všechna Éčka. Škodlivý je většinou výběr potravin, který do sebe ti lidé ládují.  

0
před 2 roky LilaPO

Benzoan sodný je škodlivý napr. skodlivy v spojitosti s vitaminom C. Avsak je pridavany, napr.do každeho " nálevu s kvaseného zelí"..ktorý je nepochybným zdrojom tohto vitamínu..takže zdravú potravu premenia na cisty jed...

0
před 2 roky Luboš

Kyselina benzoová sa vyrába oxidáciou toluénu. Aj ludský organizmus sa zbavuje toluénu jeho oxidáciou a vylučuje kys. benzoovu močom.Aj ked nie je príliš jedovatá, je škodlivá. Je nehorázne, že sa pridáva aj do kvasenej kapusty, ktorá je prirodzene konzervovaná kyselinou mliečnou ! Maximálna
koncentrácia v potravinách je 0,15%, teda 1.5 gramu/kg ale kto to skontroluje? Trvanlivosť = zisk a zisk
je UBER ALLES ! Aj 0,15% je zretelne cítit a negatívne ovplyvňuje chuť kapusty. Takže dobrú chuť!

Nový příspěvek do diskuse

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 5 + 11


Přidat příspěvek