Žitný chléb plný tradice, lásky a poctivosti

Pojďte se s námi podívat do rodinné pekárny, která peče jeden z nejlepších žitných chlebů v Česku.

12219467_1697629320473896_3528833812214343214_n.jpg


Toužíte ochutnat pravý žitný chléb, který si možná pamatujete ze svého dětství? Po několika měsících koumání a zkoušení správné technologie pečení, pan Koláček založil nedaleko Liberce vlastní řemeslnou pekárnu a začal vyrábět 100% žitných kváskový chléb tradičním způsobem – třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky. Výsledkem je chléb s tvrdou kůrkou a do měkka propečenou vláčnou střídou.

Díky této tradiční technologii je pečivo snadno stravitelné oproti „moderním“ chlebům a má významný vliv na chuť a vůni výsledného výrobku. Použití pravého kvásku a dlouhé doby kynutí se snižuje obsah antinutričních látek, např. fytinu, který je pro žitnou mouku charakteristický. Právě během přirozeného mléčného kvašení dochází k jeho částečnému rozložení.

Další výhodou tradičního pečení je zvýšení doby trvanlivosti a přirozená ochrana proti plesnivění. Správně upečený kváskový chléb, který se skladuje při teplotě 18 – 25 °C v čisté utěrce, vydrží i celý týden.

Suroviny na výrobu chleba jsou pečlivě vybírány. Žitné zrno pochází od prověřených českých mlynářů. Další přidané ingredience jsou podle druhu chleba. Za zmínku stojí dýňový, celozrnný, s vlašskými ořechy, sušenými rajčaty nebo dokonce olivový, mrkvový, se škvarky nebo s parmazánem. Originální je sladká varianta chleba s čokoládou a sušenými švestkami. K dostání jsou i žitné muffiny a koláče, bez cukru, slazené medem a datlemi, které jsou zejména oblíbené u dětí.

Také jste dostali chuť? Výrobky z Koláčkovy pekárny můžete zakoupit ve vybraných prodejnách v Praze, v Liberci, Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi či v Mnichově Hradišti. A brzo snad také v Brně. :)


Webové stránky

Facebook

Diskuse k článku

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Text příspěvku

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 7 - 1


Přidat příspěvek