Novinky a zajímavosti ze světa Éček

První článek z nové série aktualit a zajímavostí ze světa Éček, potravin a zdravého životního stylu.

Tento článek je prvním, kterým bychom chtěli začít celou sérii pravidelných aktualit a zajímavostí ze světa. Budeme moc rádi, když nám v diskusi pod článkem napíšete, zda vás podobné zprávy zajímají a chcete abychom v nich pokračovali.


Borůvkové potraviny bez borůvek


Věděli jste, že potraviny, které mají na svém obalu obrázky krásných chutných borůvek a slibují spotřebiteli, že si na nich pochutná, když si potravinu koupí, vůbec borůvky obsahovat nemusí ? Je to jeden z mnoha triků na nás, spotřebitele, kterému se věnoval investigativní novinář Mike Adams. Ve svém videu a článku uvádí mnoho příkladů obyčejných ale i značkových potravin, které na obalu borůvky jen slibují. Ve skutečnosti jsou ale nahrazeny směsí umělých barviv tekutých cukrů a hydrogenovaných tuků.

Až si budete příště kupovat svoji oblíbenou pochoutku s borůvkami, podívejte se nejprve na seznam složení a přesvědčte se, že borůvky skutečně obsahují a nejsou jenom reklamní fotkou na obalu.

Zdroj: http://naturalnews.tv/v.asp?v=7EC06D27B1A945BE85E7DA8483025962

Kuchyňská sůl vs. Mořská sůl


Mořská sůl se získává přirozeným odpařováním mořské vody. Není tedy rafinovaná a může proto obsahovat stopy minerálů jako je železo, magnesium, kalcium, zinek, jód a dalších. Mořská sůl je považována za zdravější, protože neobsahuje éčka, která se do kuchyňské soli přidávají aby zabránily hrudkování.

Kuchyňská sůl se získává ze solných dolů, kde se provádějí odstřely materiálu a chemicky se čistí. Díky těmto procesům je sůl rafinovaná a jsou z ní tak odstraněny všechny minerály, které běžně obsahuje. Tato sůl musí být uměle jodidována přidáním jodidu draselného ,ten se však přirozeně rozpadá a je nutné přidat další přísady v podobě cukru nebo jedlé sody.

Zdroj: http://www.foodadditivesworld.com/articles/sea-table-salt.html

Nová centra pro bezpečnost potravin v Číně


Ve 312 čínských okresech vznikla nová centra pro bezpečnost potravin. Celkem je tak nyní v Číně 5130 institucí provádějících testy potravin a zemědělských produktů.

V minulosti bylo několik skandálů ohledně bezpečnosti potravin z Číny - naposledy to byl jedlý olej který obsahoval látky spojované s rakovinou. A nebo v roce 2008 melaminový skandál s mlékem, kdy přímo zemřelo 6 malých dětí a 300 000 onemocnělo ve spojitosti s takto kontaminovaným mlékem.

Zdroj: http://foodsafety.suencs.com/archives/15439

Doplňující obrázky k článku


Diskuse k článku

0
před 6 lety Milada

Zaujal mě váš doufám že seriál _ Novinky a zajímavosti ze světa Éček. Věřím, že v tom budete pokračovat. předem děkuji za potřebné informace.

0
Obrázek uživatele Didi10@
před 6 lety Didi10@

Myslím že to jsou přínosné informace a je jen škoda, že jich tu není více. :) Takže se těším na další informace. :)

0
před 6 lety Ala

Moc fajn článek,jen tak dál. Když něco zjistím zajímavého, mohu dodat ?

0
před 6 lety Kučera

Jednoduchý odkaz na solidní výklad o soli nezatížený "E"čkařskou mantrou najdete na http://www.solnemlyny.cz/vyziva.html

1
před 6 lety Kepka

www.solnemlyny.cz prodavaji sul obohacenou fluorem jako stomatologicky preospesnou, coz je ve skutecnosti vsechno mozne jen ne prospesne. Fluor sam o sobe, i v naprosto stopovych hodnotach spolu s hlinikem je extremne nebezpecny. Pojednava o tom m.j. kniha Doba jedova.

Text příspěvku

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 12


Přidat příspěvek