Kokosový olej

Panenský kokosový olej je neuvěřitelně univerzální. Uplatní se nejen v kuchyni, ale i v kosmetice. Na co všechno ho lze použít vám ukáže dnešní infografika.

Diskuse k článku

0
před 3 roky Michal

KOKOS JE malý poklad a využitelný téměř na cokoliv. Nejinak je na tom nerafinované bambucké máslo, to obsahuje navíc ještě antioxidanty proti stárnutí a více nenasycenmých mastných kyselin, zejména linolové, která zvyšuje ochrannou bariéru kůže. To je obrovský bonus pro ekzematiky. 

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

ano na kosmetiku jsou jak kokosový tuk, tak bambucké máslo skvělé, jen v té kuchyni bych kokosový tuk používala jen jako občasný doplněk, ale rozhodně ne jako hlavní zdroj tuku.... přeci jenom z nenasycených mastných kyselin obsahuje jen omega 6, nikoli omega 3 a ty nasycené, některé jsou sice se středním řetězcem - tedy lehce vstřebatelné, ale obsahuje i vyšší a ty už jsou pro tělo nevhodné....

0
Obrázek uživatele Táňa
před 3 roky Táňa

To je náhodička, přesně tohle máslo jsem před měsícem dělala - je neskutečně dobré :)

0
Obrázek uživatele ivana.matkova
před 3 roky ivana.matkova

Na FB se o tom bavily holky, že kokosový olej je i bezvadný přírodní lubrikant :-) Nevím, co je na tom pravdy, já to zatím nezkoušela, ale dobrou referenci jich tam psalo docela dost... :-)

0
před 3 roky Bob

jak to, když obsahuje 92% MK nasycených, je brán jako "zdravý olej" ???

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

protože nasycené se rozdělují ještě na s krátkým, středním a dlouhým řetězcem. ty s krátkým nevadí (to je mléčný tuk), se středním se berou jako neutrální (nicméně kokosový má se středním a dlouhým, s krátkým řetězcem nemá, resp.minimálně). A třeba já ho rozhodně za tuk, který by se měl používat běžně nepovažuji. jen občas a nebo pro sportovce neb s dobře vstřebává a tělo ho umít rychle použít bez složitých přeměn.... jinak díky tomu, že je rostlinný tak neobsahuje cholesterol a obsahuje malé množství vit.E. ale už jsem to psala výše. oleje by se neměli kupovat jako zdroj vitamínů, ale jako zdroj vhodných mastných kyselin.... a a díky tomu, že obsahuje 92% MK je teplotně velmi stabilní a nepřepalu je se....nicméně - jako kosmetický tuk, díky vit.E a malému mnZn naprosto úžasný, ale na jídlo, já osobně nebrat....

Text příspěvku

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 3 + 9


Přidat příspěvek