Když se řekne ovocná šťáva z koncentrátu

Nabídka ovocných šťáv je na trhu velmi široká. Obaly lákají čerstvostí a přitom většina z nich představuje pouze naředěné ovocné koncentráty. Jaká je je jejich výroba se dozvíte v dnešní infografice.

Diskuse k článku

0
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Další skvělá infografika, u které si člověk uvědomí, jak výrobci opět nelogicky nakládají s potravinami..Příroda se snaží vytvořit ovoce plné výživných látek a přijde člověk prahnoucí po penězích a převrátí celou původní myšlenku naruby..


1
Obrázek uživatele Danah
před 3 roky Danah

Spravne, Sunrisko, a pritom se bude uprimne divit, co se nam na tom nelibi, a kritizovat nas, kteri tyhle praktiky neschvalujeme.
Videla jsem nedavno dokument ze Spanelska, kde pomerancovy koncentrat vyrobci uchovavaji v nerezovych obrich nadrzich az dva roky! I kdyby nahodou po vsech tech technologickych upravach dzus obsahoval vitaminy, za dva roky by je tam tezko nekdo nasel. 

0
Obrázek uživatele Peta
před 3 roky Peta

Myslím, že v džusech po těchto úpravách moc vitamínu nezbyde... Nehledě na to, že průmyslově se šťáva z pomerančů vymačkává na lisu, kam se hází celé pomeranče i s kůrou.. A ta kůra rozhodně není chemicky neošetřená...

0
před 3 roky Snipp

Jedna věc je, že při výrobě koncentrátu se většinou používá odpařování vody za sníženého tlaku, tudíž pro "var" džusu stačí tak 60 - 70°C i méně. Výrobce to samozřejmě nedělá pro zdraví, ale kvůli penězům, protože ohřev je velmi drahý narozdíl od snížení tlaku. Rozhodně se tedy džusy nezahřívají na 110°C. To by se nikomu nevyplatilo. A Dannah, s tím dvouletým uchováváním koncentrátu bych to taky neviděl tak zle. Pomerančového džusu se vypijí obrovská množství a výrobci ho určitě nechtějí jen tak pro nic za nic nechávat ležet ve skladu když by ho mohli prodat, takže pokud tam nějaký takto starý byl, tak to byla spíše náhoda. a taky je nepravděpodobné že by ho tam udržovali tak dlouho tekutý. Spíše by ho zmrazili a pak se mu zase s věkem nic moc nestane.

0
Obrázek uživatele Danah
před 3 roky Danah

Snipp: Chápu, ale toto řekl technolog závodu reportérce. Oni totiž také čekají, až cena poroste s poptávkou, potom teprve to dají do oběhu. Ty dva roky byly zmíněny jako maximum, že do té doby se džus v zásobníku nikterak nepřemění a zůstává senzoricky stejný. 

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Když chci džus, tak si vezmu ovoce, dám si ho do pusy, rozkoušu a udělám si džus v puse :)Džus s dužinou.

0
před 3 roky Věra

Nejraději si dělám z ovoce v odštavnovači štávu,a mám jistotu,že fresch.

0
před 3 roky Jirka

Pokud chci kvalitní džus plný vitamínů a nechci za něj platit stovky za litr, udělám to samé, co Věrka :-) Odšťavňovač dnes stojí pár korun a pokud rádi dáváte džus i svým dětem, stojí to za zamyšlení dvojnásob...

Text příspěvku

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 11 + 12


Přidat příspěvek