Celiakie

Celiak musí ze svého jídelníčku vyloučit všechny potraviny, které jsou vyrobeny z pšenice, žita, ječmene a ovsa. Přinášíme vám jednoduchou infografiku se seznamem bezlepkových potravin a další tipy pro bezlepkovou dietu.

Diskuse k článku

3
Obrázek uživatele Sunriska
před 3 roky Sunriska

Moc pěkné! Důkaz toho, že bezlepková dieta není vůbec nic hrozného..Když ovšem člověk není závislý na veřejných stravovacích provozovnách (restaurace + většina jídelen).Tam obvykle o lepku slyšeli jen z rozjetého vlaku..Bohužel, už i v pekárnách se bojím zeptat, jestli náhodou nemají něco bezlepkového. Koukají na mě jak na blázna, vždyť přeci - cituji: "základ každého pečiva musí být pšenice !!!" 

2
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Pekne,jen jeste nutno dodat,ze i nazvy surovin,ktere primo nenesou nazev,pro nas bezneho oznaceni obilovin,lepek take obsahuji...jedna se treba o kuskus nebo bulgur,pripadne semolinu a pak tedy krom bezny testovin i ty semolinove. Musi se nahradit ryzovymi ;-)

0
před 3 roky Kuba

+Slunew nebo kukuřičnými těstovinami ;-) případně ještě pohankovými, ale ty jsou chutově nic moc.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

To se da dochutit jinak;-)

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Třeba nejde o alergii na lepek ale je to rekce lepku s fluoridy.
Ve skutečnosti je to alergie na fluoridy.

0
Obrázek uživatele Danah
před 3 roky Danah

Bohuslav Bouček: Když to nevědí doktoři, kdo to má vědět? :-)) Moje příbuzná měla obrovské trápení s bolavými a oteklými klouby, měla různé zažívací potíže, a po všech možných vyšetřeních, která nic neukázala, se nakonec až za 9 (slovy devět) protrpěných měsíců dozvěděla diagnózu Celiakie. 

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Jde o to,na jak zkuseneho doktora narazi...jsou to preci jen lidi a ne chodici encyklopedie...takze nekdo pozna hned,nekdo potrebuje k tomu spoustu testu,nehlede na to,ze bolesti kloubu ke klasickym priznakum celiakie uplne nepatri...

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Rozpad kostí je zaviněnej fluorem a dochází k silné reakci mezi fluorem a draslíkem což vlastně člověka upozornuje že něco není vpořádku. To neznamená že potraviny s draslíkem na které máme alergie jsou špatné.
Spíš jde o to zbavit tělo kontaminace fluorem.

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Doktoři potřebují vydělávat a nepotřebují aby se někdo uzdravil. V jejich zájmu je aby se člověk nikdy nevyléčil.

1
Obrázek uživatele Danah
před 3 roky Danah

Bohuslav Bouček: To vím, že doktoři nemají pražádnou motivaci uzdravovat. Jen slepý by to neviděl. Ale pak se logicky nabízí prastaré řešení- pomoz si sám. A jde se do archivu pro zapomenuté rady, jednoduchá a levná řešení, a to, co fungovalo staletí, překvapivě funguje zase!! Naši předci byli moudří. 

1
Obrázek uživatele
před 3 roky

Danah:
Cibulové obklady na postižené klouby by měly zabrat.
Má to z radiace nebo z čeho ?
Každopádně by se měla očistit od fluoridů ty způsobujou největší bolesti v žaludku.


0
Obrázek uživatele Danah
před 3 roky Danah

Bohuslav.Bouček: Opravdu nevím, z čeho. Jen mě vyděsilo, že jí doktor nabídl jako léčbu chemoterapii hned v prvním kole: má se snad začít tou nejmírnější léčbou, a postupovat dál, pokud ta nezabere. Co pak, když selže ta nejdrastičtější metoda? Potom jsou doktoři v koncích. 

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Chemoterapie se dává na rakovinu. Tu má muj strejc.
řekni mi o tom více pak ti mohu poradit

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

To Danah, trochu jsme se dostali nekam jinam,tady to bylo o celiakii a pokud rikate,ze zname byla navrzena chemoterapie,tak se musi jedna o nadorove onemocneni a a ne celiakii

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

tak to se dá zjistit ale bohužel máme příliš málo informací. neznáme tlak krve a ani neznáme PH krve a slin. dále se dá hodně vyčíst ze zubů případně z kůže.

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Na ty opuchliny doporučuji pár kapek z Aloe Stromovité. Dejte do čaje když má ty zažívací problémy tak asi použijte Medunku ale nepoužívejte vodu z kohoutku ale lepší je použít např. Magnesii ta je na čaje výborná neperlivá samozřejmě.

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Jestli se jí tvořej opuchliny tím že ji selhávaj ledviny to je potřeba zjistit u doktora a případně vyměnit doktora pokud ji nepodává dostatek informací.

0
Obrázek uživatele phov
před 3 roky phov

Myslím, že mám celiakii. Minulý měsíc jsem zkusila vysadit lepek. Teď opět snídám vločky, občas si dám pečivo. A trápí mě nadýmání - došlo mi, že minulý měsíc jsem tento problém neměla. Zároveň jsem na netu četla příznaky a spadá toho na mě víc než dost (včetně poruch menstruace, která se mi objevila koncem mého "bezlepkového půstu" po několika měsících). Inu... zkusím to zas bez lepku.

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Jojo. Lepek vadí každému. Někomu méně, někomu více.

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Pro phov. Pokud jste zjistila citlivost na lepek, tak se neděste, tu má každý. Zkuste to zase bez lepku. Další fázy dejte bez pšenice, ale pouze s máčeným obilím. Tzn. ovesná kaše, uvařené ječné kroupy(pořádně kousat)atd. Pak zařaďte nepšeničně pečivo a nakonec pšeničné. No a uvidíte. Za mě lepek nebrat. Maximálně ovesnou kaši nebo kroupy občas.

0
Obrázek uživatele phov
před 3 roky phov

@radim Takže ovesné vločky by podle vás škodit neměly? Já jsem měla v posledních dnech právě ty vločky, žitné celozrnné pečivo a výjimečně jakýsi polotovar z pšeničné bílkoviny jakožto náhradu masa (ne přímo seitan, ale cosi..). 
Každopádně vím, že omezením lepku nic nezkazím.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Pozor.obilne nahrady masa lepek obsahuji a seitan je jen cisty lepek. 

0
Obrázek uživatele phov
před 3 roky phov

+Slunew To vím. A tyhle náhrady si kupuju výjimečně :)

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Ale pokud mate problem,tak by jste je nsmela nist vubec. Mateli skutecne celiakii.tak kazde byt yebemensi .nozyt i lepku vadi. Pukud mate pouze precitli eloyt  ebo alergii  a ldpek.tak male mnozst i ve vhodne kombinaci s dalyimi potravinami nevadi

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Jestli by škodit neměli nevím. Ale z uvedených možností jsou to ty méně škodící. Píšete pečivo. Prvně zkusit máčené obilí(vařená ovesná kaše, ječné kroupy) jestli nedělají problém, pak až pečivo.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

Pri skutecne celiakii vadi i ty namacene obiloviny...omlouvam se za preklepy,ale mam spatnou klavesnici i net.casem opravim

0
Obrázek uživatele radim
před 3 roky radim

Nevadí. Velká část „postižených“ celiakií oves snáší. Bez imunitní reakce, poškození střeva atd. Jako člověk bez celiakie. A namáčené ovesné vločky jsou určitě lepší než suché a třeba ještě pečené. Za mě ale pořád lepší lepek nebrat, ať má člověk celiakii nebo nemá. Nebo dost omezovat.

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

už neradím dostávám jen mínusy od hlupáků

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

vždyť tady máte jen jeden plus? žádné mínusy.... nespletl jste si diskuzi? tady mínus nemá nikdo :)

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

jj to je asi z jiné duskuze ale to je fuk

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

no asi je lepší se odsud smazat stejně.

0
Obrázek uživatele
před 3 roky

Jinak doporučuji bylinky s obsahem platiny je to jedinej lék na usazené plyny ve štítné žláze.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 3 roky Slunew

it´s  up to you :))
jinak ale celiakie a štítná žláza spolu zas tak úplně nesouvisí... opravdu jste asi chtěl(a) diskutovat jinde a na jiné téma :o

0
Obrázek uživatele Danah
před 2 roky Danah

Bylo by moc zajimave zjistit, jestli se celiakie zmirni vynechanim psenicne mouky nebo uplne vsech potravin s lepkem. Chapu, ze kdo ma celiakii, musi byt opatrny v diete a hlavne- je mu receno Nejezte potraviny s lepkem. Jenze mam podezreni, ze na vine je pouze a jenom ta preslechtena psenice a mouka z ni.Lepku obsahuje mnohonasobne vic nez pred lety...mozna by se ten hybrid mel jmenovat uplne jinak nez psenice. Kdyz budu presvedcena o sve pravde, zkusila bych vynechat jen psenicne vyrobky, vcetne tech psenicno-zitnych.

0
Obrázek uživatele Slunew
před 2 roky Slunew

pokud jste celiak, tak prostě vadí lepek ve všech podobách - tedy ve všech obilovinách , ketré jej obsahují.
pokud chcete "preventivně" snížit obsah lepku v dietě a přitom zachovat zdroje vit.B a komplexních sacharidů - pak vynechte jen ty výrobky z pšenice....
jen pozor u některých "alternativ" masa- seitan je jen čistý lepek....

0
Obrázek uživatele radim
před 2 roky radim

Danah, pšenice, ta dnešní, vadí nejvíc. Naopak oves velké části celiaků nevadí. Dlouhodobě ji snášejí, bez příznaků, beze změn na střevní stěně. A koukám, že jsem to psal už i víše.

Text příspěvku

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 4


Přidat příspěvek