Jak bezpečné potraviny jíme?

Naše sdružení se účastnilo diskusního FÓRA ČZU, kde se řešily otázky v oblasti potravin.

IMG_1116.JPG


Diskuse proběhla v Klubu C v areálu České zemědělské univerzity v Praze – Suchdole ve středu 14. října 2015 od 16:00 hod s velkou účastí studentů.

Pozvání do diskuse krom zástupce Zdravé potraviny, z.s. (Ing. Hany Střítecké, Ph.D) přijali též:

Pan Ing. Jindřich Fialka, ředitel Odboru potravinářství, Ministerstvo zemědělství ČR

Pan Jan Tuna, Stream.cz

Pan Roman Vaněk, PRAŽSKÝ KULINÁŘSKÝ INSTITUT.


Diskuse o bezpečnosti potravin, srozumitelnosti údajů na obalech, značkách kvality (KLASA apod.) ale i rizicích "prodeje ze dvora" a podpoře místní produkce.


Podívejte se na celý záznam: zde


IMG_1080.JPG

Diskuse k článku

1
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Sledovala jsem záznam besedy, díky za něj. Ale vadilo mi, jak špatně seděli diskutující. Měla jsem nepříjemný pocit, a to z toho, že Hana Střítecká seděla úplně na kraji, což by v žádném případě neměla. Lépe by jí to slušelo na místě pana Tuny. Pro někoho je to možná prkotina, ale měli bychom dodržovat nějaká ustálená pravidla chování. Jestli si ale toto místo sama vybrala, pak je to její volba a je všechno v pořádku. Ale pro mě, když to sleduji, je to divné. Jinak děkuji za záznam. 

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 2 roky sharunka03

A o čem se třeba diskutovalo a bude nějaké zlepšení?

1
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Většinou to byly známé věci, bylo pár dotazů, třeba na značení šunky, bio potraviny, značky na potravinách apod. Zlepšení nikdo za nás nakupující nezařídí. Složení je na obalech uvedeno, na váženém zboží někde také, jinde si o něj můžete říct. Teď jen aby ti, co  naříkají,  nečekali, že to za ně někdo vyřeší a hned přestali nekvalitní potraviny kupovat.  Nic jiného nepomůže, a to tam také bylo řečeno, kupujme v rámci svých možností to nejlepší co můžeme a ty úplně nejhorší  potraviny zmizí z oběhu. Já to dělám již několik let, kupuji základní potraviny a vše si doma uvařím a upeču. Je to levnější a hlavně daleko zdravější. 

0
Obrázek uživatele sharunka03
před 2 roky sharunka03

Děkuji za odpověď. Přesně tak, taky spíš kupuji věci základní a udělám si podomácku, ale ne vždy, na to mám čas, tak aspoň i to, že občas, můžu a čas mám, mě těší.

0
Obrázek uživatele alena.prchlikova@
před 2 roky alena.prchlikova@

Já mám času dost, do práce již nechodím, ale i když jsem chodila, nebyl to velký problém. Jen jsem si vždy rozmyslela, kdy jaké jídlo připravit, podle času, který jsem na měla. Je plno jednoduchých jídel, která jsou připravena za chvíli, není třeba vařit složitosti, když pospícháme nebo se chceme věnovat dětem. I nákup je rychlý, žádné vychytávky moderního rychlého vaření z různých polotovarů nepotřebuji, mám lístek, jedu podle něj a jsem venku za chvíli. 

1
Obrázek uživatele sharunka03
před 2 roky sharunka03

Já mám v kalendáři vypsané recepty, a pak už jen na to nakoupím, taky nic složitého :-)

Text příspěvku

Jméno

Email

Ochrana proti SPAMu

  «   Napište číslicí kolik je 2 + 6


Přidat příspěvek